31.7.2016

Unisiepparimobile.

Jeppis jepulis. Elikkäs tällä kertaa väkersin isännän veljen tyttärelle kotiintulolahjaksi unisiepparimobilen turvaa ja visioita luomaan. Unisieppareita on muutamia tullut tehtyä, mutta tämä on ensimmäinen mobile. Tekniikallisesti ei ollut mikään kovin kummoinen operaatio, mutta aikaa se toki vei muutaman tunnin. Itse käytän materiaaleina yleensä tuollaisia pyöreitä maalipintaisia metallikehikkoja (niitä saa hyvin varustelluista askartelukaupoista), eri värisiä paperinauhoja ja koristeluun sulkia ja helmiä. Olen ihastunut paperinaruun, koska sitä on helppo työstää ja se on halpaa. Toki ei se kestä mitään älyttömän suuria voimaliikkeitä, mutta muuten se on oiva materiaali unisiepparin tekemiseen. Saapahan ainakin halutun värisen kapistuksen! Tarkoituksena oli laittaa punoksien sekaan ruusukvartsihelmiä. Suurempaan kehikkoon tuli kantikkaita ja pienempään pyöreitä ruusukvartsihelmiä. Selitinkin jo aiemmassa tekstissä kivien voimista, joten voit halutessasi lukea niistä sieltä, koska tähän en enään jaksa niistä kirjoittaa. Anteeksi laiskuus! Jos kivien voimat kiinnostavat enemmän niin tämän linkin kautta pääsee energiakeskuksen sivuilta lukemaan tarkemmin: http://energiakeskus.com/energiasivut/kivet/kivien-voimat-aa-am.php



Jeps. Kaikki lähtee siitä, että kiputat paperinarua tiukasti kehikon ympärille koko matkalta. Näin saat kehikon haluamasi väriseksi ja siten kehikko mukailee punosta. Tässä vaiheessa vähintään yksi kissoistamme on paikalla kärkkymässä narua. Tällä kertaa meitin seniori Madi oli kärppänä paikalla ja koitti kovasti auttaa mammaa kieputtamisessa. Tietysti samalla hän antoi positiivista kissaenergiaa niin unisiepparille kuin tekijällekin.


Tässä on yksinkertainen ohje punomiseen. Kuvan poimin Pinterestistä. Pitää vain muistaa pitää punos aina tiukalla, kun etenee eteenpäin. Muuten verkosta tulee löysä löppänä. Itse yleensä laitan punotessa mukaan helmiä, niin kuin nytkin laitoin. Verkon mie päättelen aina helmellä, koska silloin siitä tulee siisti. Tietysti käytän päättelyn kiinnittämiseen aina kynsiliimaa, mutta mikä tahansa muukin pikaliima käy hyvin. 

Tässä olen jo tehnyt yhden kehikon valmiiksi, koska muistin liian myöhään kuvata materiaalit, joista teen mobilen.


Pitää myös muistaa, että paperinaru on lähes aina aika paksua, joten tämä pitää ottaa huomioon helmiä valittaessa. Kivisiä helmiä saa todella harvoin suurilla rei'illä, joten nyt jouduin suurentamaan näitä helmiä Dremelillä. Käytin poraamiseen Biltemasta ostettuja timanttipäisiä teriä. Jos poraa kivisiä, lasisia tai metallisia helmiä niin pitää aina muistaa porata veden kanssa. Itse kastoin helmeä aina muutaman sekunnin välein veteen ja porasin pienillä liikkeillä. Ilman vettä helmi kuumenee ja voi haljeta työstäessä eikä se tietenkään tee hyvää poranterällekään.

Tässä onkin jo valmiina molemmat kehikot.

Madi halusi taas kovin maistaa ja leikkiä hökötyksen kanssa.

Oli aikamoinen miettiminen, että miten saan tasapainoisesti siepparit roikkumaan päällekäin. Onnistui se lopulta, kun kiinnitin ylemmän kehikon lamppuun roikkumaan ja sitten vasta aloin asettelemaan alemman kehikon ripustukseen laitettavia naruja. Kun sain hökötyksen jotenkin tasapainoon, oli aika tehdä roikkuvat koristeet kehikon reunoille. Nämä koristukset myös tasapainottimat mukavasti tuota hökötystä, kun tein kaksi erilaista settiä roikkumaan. Neljä vähän pidempää helminauhaa ja neljä lyhyempää tuli ylempään kehikkoon. Alempaan laitoin vain neljä samanlaista helminauhaa, koska muuten nauhoja olisi ollut mielestäni liikaa. Toki tämäkin on vain makuasia. Näppärästi sain käytettyä jämähelmet näihin nauhoihin. Helminauhoihin käytin siimaa, puu-, lasi- ja kivihelmiä. Kivihelmet olivat raakatuskoosia. Helminauha, kun olivat valmiit niin oli enään sulkien kiinnitys. Siihen osioon käytän aika helmiä kiinnitykseen eli yksittäinen helmi helminauhan päätteeksi ja sitten tungen helmen reikään sulat ja kiinnitän ne vielä kynsiliimalla.

Ja tattadaa, se on valmis!

Valmiin mobilen kävin vielä isän laavulla savuttamassa laventelilla ja copalilla. Copal on meksikolainen puulaji, jota poltetaan puhdistamiseen. Savutusta harvemmin pystyy tehdä sisätiloissa, koska savun määrä on lähes aina runsas eikä ainakaan tämä migreenipotilas pystyisi sitä haistelemaan kovinkaan pitkään. Savutuksella siunasin mobilen käyttöön ja valoin siihen hyvät aikeet ja onnentoivotukset. Sieppari näin imi itseensä elementtien hyvän voiman ja positiivisen energian. Näin siis syntyi unisiepparimobile.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti