26.6.2016

Ontto manttelisormus

Elikkäs meitille annettiin tehtäväksi tehdä ontto manttelisormus. Sormuksen valmistus on periaatteessa hyvinkin simppeli, mutta ainakin itselläni ärräpäitä lensi kaikennäköisiin pieniin kömmähdyksiin. Toisinsanoen jouduin tekemään loppujen lopuksi sormuksen toistamiseen kokonaan alusta. 


Aloitus on enemmän kuin simppeli. Tarvitaan "vaippa" eli sormuksen ulkoinen osio sekä putki.


Tässä vaippa on juotettu päistään kiinni toisiinsa, komeus muotoiltiin haluttuun muotoon sekä asetettiin putken päälle. Vähän sai tehdä töitä, jotta vaipan sai paikoilleen, sillä se meinasi olla pikkasen nafti alkuun. Hyvin se loppujen lopuksi asettui paikoilleen.


Tässä kohtaa vaippa ja putki on juotettu kiinni toisiinsa, ylimääräinen putki sahattu ja viilattu pois. Kuvassa parhaillaan asetan ja juotan sormuksen kannen paikoilleen. Sormuksen kanteen saimme vapaaehtoisesti esimerkiksi sahata haluama kuvio. Alunperin tässä kohtaa minulla tuli kömmähdys, koska vaipan sauman juotoksen ottivat itseensä ja sain aikaiseksi kamalan näköisen aukon sormuksen kylkeen. Ei auttanut kuin aloittaa kokonaan alusta, koska sitä ei saanu enää korjattua kuntoon.


Ai jai! Tässä nyt mokoma on melkein valmiina. Enää puuttuu loppusiistiminen sekä kiillotus.



Tässä koko murheenkryyni siis on valmiina. Toki viimeisiä kiillotuskertoja tehdessäni sormus lipesi näpeistäni ja paiskautui suoraan kiillotuskouruun. Muistoksi tapahtuneesta sormus sai pienen lommon kylkeensä. Joskus aion kyllä tehdä oikeasti onnistuneen yksilön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti