26.6.2016

Ihka ensimmäinen kivenistutustyö.

Jepulis. Tehtävänä oli suunnitella koru, johon istutettiin kehysistutuksella pyöröhiottu kivi. Toiset luokkalaiset muistaakseni teki riipuksen, mutta minä päätin tehdä sormuksen. Kiveksi valitsin ovaalin onyksin. Suunnitelmissa oli tehdä isohko sormus.


Suunnitteluvaihetta sekä materiaalit poimittuna.


Tähän kuvaan mennessä olin valmistanut sormusaihion, sahannut päällisen sekä juottanut sen kiinni aihioon eli renkaaseen. Halusin kiven lisäksi vähän muutakin ilmentämään suhteellisen boheemia sormusta, joten juotin päihin yhteensä kuusi hopeapalloa. Varsinainen kehyskin on tässä vaiheessa paikoillaan. Istutuksessa tulee aina oltava niin sanotut valoaukot, jotka myös toimivat eräänlaisena viemäröintinä (lika ja pöly ei jää istutuksen sisälle aiheuttamaan harmeja). Niinpä siis tein hyvin yksinkertaiset valoaukot, koska milestäni tämä yksilö ei tarvinut muita katseenvangitsijoita, kun päällinen on jo niin näyttävä.


Seuraavaksi kivipaikoilleen kaiverruskuulaa hyväksikäyttäen. Kivi siis laitettiin paikoilleen ja itsetekemällä istutuspunselilla painettiin kehys tiiviisti kiinni kiveen. Lopuksi tasokaivertimella siistittiin kehys kauniiksi ja istuvaksi.


Istutusvaiheessa kehyksen juotos paljastui hivenen ikävännäköiseksi, joten päätin koristella juotosreunan pienellä punsselilla. Halusin, että reunaa koristaa pienet reiänkaltaiset kuopat.


Loppujen lopuksi lopputulos onkin oikein sievä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti