7.2.2014

Ihan ensimmäinen laksa.

Toissa päivänä tuli tehtyä aivan ihanaa nuudelikeittoa
.


Äyriäis-nuudelikeitto eli laksa.

Valmistusaineet 4:lle.

1 kpl kasvisliemikuutio
5 kpl valkosipulinkynsiä
2 tl inkivääritahnaa
2 rkl punaista currytahnaa
1 rkl kalakastiketta (Thai)
6 cl limetin mehua
2 tl sokeria
1,2 l vettä
150 g sokeriherneitä
1 kpl sipuli
0,5 kpl purjosipulia
100 g täysjyvänuudeleita
1 kpl punainen paprika
115 g säilykeherkkusieniä
100 g ituja
4 dl kevyttä kookosmaitoa
180 g katkarapuja
200 g sinisimpukoita

Valmistusohjeet

Keitä vesi kiehuvaksi kattilassa. Laita veteen kasvisliemikuutio ja kalakastike. Lisää joukkoon mausteet ja sokeri sekä kasvikset siinä järjestyksessä kuin kypsyminen vaatii. Lisää katkaravut ja simpukat (pakaste tai tölkki) ja keitä noin 4-5 minuuttia. Lisää nuudelit ja keitä muutama minuutti kypsäksi. Lisää kevyt kookosmaito ja anna lämmetä, ei tarvitse kiehua enää. Lopuksi voit lisätä vielä 1-3 ruokalusikallista limetin mehua.

Vinkki

Voit laittaa ruokaan soijakastiketta, jos kaipaat lisää suolaisuutta.
Keittoa ei tarvitse kypsyttää kauan, sillä kasvikset saavat olla rapsakoita.

(Tämä resepti on kopioitu kiloklubi.fi:n sivuilta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti